Pressrelease vår 2024

Hon är en miljonsäljande Technodrottning. Även kallad en ”pionjär av sin genre”. Pandora blev en av Sveriges starkast lysande stjärnor och Skandinaviens mest säljande artist i början av 90-talet.

Hon har toppat dance- och försäljningslistorna i Europa såväl som i Asien och Australien. Sex av hennes hitsinglar låg Topp 100 i Europa. 22 guld -och platinautmärkelser, 12 album och smått fantastiska 6 miljoner sålda skivor har gjort Pandora till en av Sveriges bästa säljande soloartister internationellt.

Anneli Magnusson, som hon egentligen heter, firade förra året sitt 30 -årsjubileum som artist efter genombrottet med monsterhiten ”Trust me” 1993.

Ledordet för jubileumsåret 2023 var ”Level Up”. Trust Me Tour 3.0. blev en stor succé. Hon medverkade både i ”Vi som älskar 90 -talet” och i danska ”Vi elsker Heroes”. I Finland turnerade hon för utsålda hus med ”Kolmekymppiset” (trettioårsfesten) Turnén sparkades i gång med en stjärnglittrande konsert i konserthallen Musiikkitalo i Helsingfors tillsammans med Riku Niemi Orchestra och namnkunniga gästartister.

Pandora delar sitt liv mellan Sverige och Finland sedan många år och är bland de Topp 10 mest googlade personerna i Finland. Numer är hon även förlovad med en finsk man så de redan starka banden till Finland har stärkts ytterligare på ett naturligt sätt.

Utanför Sverige har Pandora både underhållit sina australiensiska fans med superhits som A little bit och Smile n’ shine på Wild Tour Australia och Sommarpratat och tävlat i finska Melodifestivalen UMK-2021. Där placerade hon sig #2 med låten I LOVE YOU, (Teflon Brothers x Pandora) . Den sålde snabbt Platina och blev den snabbast klättrande finska mellolåten genom tiderna på singellistan.

Hon kom till semifinal i The Masked Singer Suomi (2020) som Peacock, och 2023 vann hon i en duett tillsammans med finska artisten BESS.

I Sverige tävlade Pandora i Melodifestivalen 2003 med låten YOU, skriven av Shirley Clamp och Jan Johansen och året därpå 2004 med Runaway, skriven av produktionsteamet Hurricane. Förutom hennes fullspäckade turnéschema spelar Pandora i år in, och släpper, nya spännande musikaliska samarbeten både i reklam och TV sammanhang.

Calendar