Pandora firar 30 år på tronen

Hon är en miljonsäljande Technodrottning. Även kallad en pionjär av sin genre. Hon blev en av Sveriges mest lysande internationella stjärnor i början av 90 talet.

Anneli Magnusson, som hon egentligen heter, firar sitt 30-årsjubileum som artist nästa år efter genombrottet med monsterhiten ”Trust me” 1993.

21 guld -och platinautmärkelser, 12 album och smått fantastiska 6 miljoner sålda skivor har gjort henne till en av Sveriges bästa säljande soloartister.

Efter några års uppehåll i Sverige har Pandora bland annat återigen turnerat med sina australienska superhits på Wild Tour Australia. Det var tjugo år sedan sist när hon 1997 slog igenom down under med A little bit och Smile n shine.

Pandora har även Sommarpratat och tävlat i finska Melodifestivalen 2021 där hon placerade sig #2 med låten I LOVE YOU. Den sålde snabbt Platina och blev faktiskt den snabbast klättrande låten genom tiderna på singellistan. Hon kom till semifinal i The Masked Singer Suomi (2020) och emottog stolt uppdraget att inför miljontals TV tittare sjunga förra årets officiella sång MORE för världsmästerskapen i herrarnas Innebandy.

När ”Vi som älskar 90-talet” presenterar sin första artist inför 2023 avslöjar man att svenska artisten Pandora blir ett av festivalens stora namn och som ni ser i IDOL på TV 4 redan nu på fredag den 7 oktober. Missa inte det!

 

Calendar